Hockeyfabriken och Wings HC Arlanda skriver 3 årsavtal

Wings HC Arlanda utvecklar sportslig verksamhet i samarbete med Hockeyfabriken

Wings HC Arlanda och Hockeyfabriken har skrivit ett långsiktigt samarbetsavtal på 3 år med syfte att utveckla den sportsliga verksamheten inom Wings ungdomsorganisation.

Avtalet innehåller en helhet och innebär att Hockeyfabriken får ansvaret att:

 • Agera som föreningsinstruktörer och i samarbete med ansvarig lag/grupptränare inom hela ungdomsorganisationen genomföra isträningar med mål att ge alla individer en gemensam utbildning inom individuella teknikområden.
 • Genomföra dedicerad föreningsträning för alla målvakter.
 • Implementera Hockeyfabrikens föreningsportal för dokumentation av all sportslig verksamhet. Detta innefattar en gemensam dokumentation av exempelvis övningar, video och mallar. Genom Föreningsportalen så kommer Wings återanvända och effektivisera all kunskap som finns inom föreningens sportsliga organisation.
 • Ha ett sportsligt ansvar för ungdom som innebär:
  • Dokumentera och implementera en uppdaterad ”Flight manual” tillsammans med föreningens sportråd, som beskriver hur föreningen styr sin sportsliga verksamhet.
  • Ta fram och implementera ett föräldrakontrakt som skapar en tydlighet kring vad man som ”kund” får och förväntas bidra med.
  • Leda tränarforum inom ungdomsorganisationen
 • Genomföra Föreningscamper på lov för interna och externa ”spelare”

Wings HC Arlanda har under en längre tid diskuterat hur vi som förening ska säkerställa att vi får en ”röd tråd” och hur vi långsiktigt säkerställer en ännu högre kvalitet i vår utbildning. Det är nu väldigt glädjande att vi tillsammans med Hockeyfabriken kan arbeta för att implementera en metodik och struktur som gör att vi som förening kan ta ännu mer ansvar, och ta nästa steg i vår utveckling säger Ungdomsansvarig Anna Isakson.

Wings HC Arlanda har redan idag en väldigt bra verksamhet och position inom Uppland och Stockholm med många duktiga tränare och en styrelse med mycket erfarenhet och drivkraft att utvecklas. Det är väldigt stimulerande för oss i Hockeyfabriken att få förtroendet att tillsammans med alla ledare, spelare och föräldrar fortsätta denna utveckling och göra Wings HC Arlanda till en förening som utvecklar duktiga hockeyspelare och människor säger Thomas Eriksson från Hockeyfabriken.

För mer information vänligen kontakta:

Anna Isakson, ungdomsansvarig Wings HC ArlandaTel: 070-957 80 00, e-post: anna.isakson@wingshockey.se

Thomas Eriksson, avtalsansvarig HockeyfabrikenTel: 0701-47 83 84, e-post: thomas@hockeyfabriken.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *